De Welkom-in-Weesp boot is sinds 2016 in de vaart en is een varend huisje. De Vuurlinie is een kopie van de karakteristieke houten huizen in de voormalige vuurlinie langs de Utrechtseweg in Weesp. De Vuurlinie heeft dan ook haar naam aan deze huisjes te danken. De boot wordt vanaf april tot oktober ingezet om Weesp te promoten en mensen te informeren. Het is een opvallende verschijning en je kunt haar dan ook niet over het hoofd zien, want zij ligt afgemeerd op de Vecht bij Café ’t Helletje, Eeterij de Schalkse of in de Kom van Weesp.

Ontdek het historische centrum met de oude straatjes en monumenten, de vele terrassen aan het water, de bijzondere winkels en ruime keuze aan restaurants. Meer over Weesp lees je hier.

De Vuurlinie is via Sloepen-lunch® zowel zakelijk als privé te huur. Door de ruime binnenruimte is de boot te gebruiken als presentatie of vergaderruimte. Maar ook voor een gezellige rondvaart over de Vecht met je eigen vrienden of familieleden is de Vuurlinie particulier te huur. De standaard route is van Weesp naar fort Uitermeer voor een lunch of het nuttigen van een drankje bij Paviljoen Uit & Meer. Wil je verder, dan gaat de route o.a. naar Nigtevecht, Vreeland of Loenen a/d Vecht.

Familiedag, vrienden dag, varend borrel, een gezellige middag of avond op de vecht

De Vuurlinie is bij evenementen, festiviteiten of andere activiteiten het centrale middelpunt. Wij nodigen je uit aan boord te komen om te zien wat een mooie prestatie alle vrijwilligers hebben geleverd. Want de boot is volledig gemaakt door vrijwilligers (allemaal Weesp-fans) en gefinancierd door giften in geld, materiaal of kennis/kunde van bedrijven en instellingen in Weesp.

De Vuurlinie is goed uitgerust, het interieur is erg gezellig. Er is een grote tafel met banken welke zowel binnen als buiten gezet kunnen worden. Aan boord is een beeldscherm voor presentaties en een klein scheepstoilet. Vanzelfsprekend adviseren wij graag over de mogelijkheden.

De Vuurlinie vertrekt in overleg vanaf elke gewenste plaats In Weesp of omgeving. Als vaste opstappunten in Weesp Café ‘t Helletje en Eeterij de Schalkse In Nigtevecht is No. 100 Eten & Drinken  een vaste opstapplaats voor de passagiers van de Vuurlinie. Sloepen-lunch® heeft u graag advies voor leuke locaties, een leuke route of mooie hapjes voor aan boord. 

De Vuurlinie is alleen te huur inclusief schipper en maatje. De Schippers en maatjes zijn vrijwilligers die het de gasten graag naar het zin maken en leuk kunnen vertellen over de mooie omgeving. Omdat er maar een enkele unieke boot is, is reserveren echt noodzakelijk. Reserveer daarom zo vroeg mogelijk. De vaartochten met het houten vaarhuisje De Vuurlinie over de Vecht in Weesp blijken namelijk een schot in de roos. De Vuurlinie is een catamaran en heeft twee drijvers. Vanwege de hoogte van het huisje vangt de boot veel wind. Bij te sterke wind kan er helaas niet gevaren worden en is kosteloos annuleren van toepassing.

Weesp, een combinatie van stadse allure en gemoedelijke gezelligheid. En je bent er zo! Zowel met de auto, de trein als met de boot. De ideale bestemming dus voor een bezoek. Bekijk Weesp eens vanaf het water want er is veel te zien. Vanaf De Vuurlinie  komen we langs prachtige huizen, woonboten en historische gebouwen zoals het oude zwembad en de nog draaiende molen de Vriendschap.

 

Is een prachtige oude windmolen die in Weesp aan de oever van de Vecht ligt. De molen is bij voldoende wind enkele dagen in de week als ambachtelijke korenmolen in bedrijf. Iedere zaterdag is hij gratis te bezoeken en is ook de ruim gesorteerde molenwinkel geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Op de molen worden met behulp van windkracht op ambachtelijke wijze verschillende ecologische granen verwerkt tot meel, vlokken en mixen. Die verkopen we niet alleen aan bakkers, restaurants en biologische winkels waaronder een supermarkt, ze zijn ook verkrijgbaar in onze gezellige molenwinkel. Daarnaast zijn er veel andere producten in de winkel verkrijgbaar. Ga naar Molenwinkel voor het complete assortiment.

Bezoek het historische Stadhuis met de originele kerkers van toen het stadhuis ook een gerechtsgebouw was. Museum Weesp is bovenin het stadhuis gehuisvest. Momenteel is er de prachtige tentoonstelling ‘Uit de schaduw’, maar de collectie Weesper en Hollands porcelein en de historische archieven van Cacaofabriek C.J. van Houten en de Magneet rijwielfabriek zijn net zo indrukwekkend. Sloepenlunch® maakt graag voor u een arrangement voor bezoek aan het museum.

Sluit een dagje Weesp af met een (gratis) bezoek aan de Theetuin’of de Groene Griffioen. Leuk voor de kinderen is speeltuin Don Bosco. De cafees en vele terrassen aan het water nodigen uit tot een drankje en de diversiteit aan restaurants biedt voor elk wat wils, van een Franse bistrot tot pizza, de Hollandse pot of culinaire specialiteiten.

Café-Restaurant Aaltje is gevestigd in een oud graanpakhuis uit de 19e eeuw aan de Herengracht in Weesp. Vroeger werden er in het pand diverse granen opgeslagen die van de boeren rondom Weesp waren opgekocht. Van hieruit werden de granen vervoerd naar één van de molens in de omgeving, naar het graanwinkeltje aan de kop van de Slijkstraat, of per schuit richting Amsterdam. Weesp was in die tijd rijk aan bierbrouwers en jeneverstokers die het graan omzetten in oer-Hollandse dranken. Ons Café-Restaurant is begin 2014 in het pand gevestigd en heeft een formule met een knipoog naar die tijd.

De heksenketel is een gezellig kroegje aan de Kom en sluizen van Weesp. Wij onderscheiden ons door de gezelligheid juist overdag aan te bieden. Kom gezellig langs voor een lekkere lunch of kom op ons mooie terras aan de Weesper sluizen zitten.

Ontdenk de Weesper specialiteiten zoals Wispe bier, Anker Jenever, Weespermoppen en een ijsje van Nelis.

Sloepen-lunch® maakt graag voor u een arrangement inclusief een reservering voor een van de bovenstaande cafés of restaurants.

Met de Vuurlinie of met een eigen of gehuurde sloep de Vecht af, van Loosdrecht naar Amsterdam. Volop genieten van onze mooie omgeving, kussens in de rug, zon op de bol. Met een glas gekoelde witte wijn aan boord genieten van een gladde Vecht. De mooie dorpen, de gerestaureerde monumenten, de oude molens en het zachtjes voorbijglijdende landschap. Met goede vrienden, collega’s of de hele familie  genieten van een heerlijke dag op het water.

Meer weten of het reserveren van het varend huisje De Vuurlinie vanuit Weesp, bel voor vrijblijvende informatie of offerte met Joyce Heeren 06-53286981 of Sloepenlunch@gmail.com